Niedziela, 25 czerwca 2017 r.

Imieniny: Wilhelma, Doroty KONTRAST

wke2017 ietu
Partner serwisu:
7-8 listopa 2017 odbędzie się XX Kongres WOD-KAN-EKO. Więcej znajdziesz TUTAJ. *** 7-8 listopa 2017 odbędzie się XX Kongres WOD-KAN-EKO. Więcej znajdziesz TUTAJ. ***

MPWiK Wrocław: Witold Ziomek objął stanowisko prezesa zarządu

Kategoria: Aktualności
18.04.2017

Rada Nadzorcza Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji S.A we Wrocławiu 14.04.2017 określiła, że zarząd spółki będzie jednoosobowy. Na funkcję prezesa zarządu MPWiK S.A, Rada Nadzorcza powołała Witolda Ziomka.

Witold Ziomek jest absolwentem Politechniki Wrocławskiej, Wydziału Elektroniki oraz Uniwersytetu Ekonomicznego – ukończył magisterskie studia managerskie MBA w opcji międzynarodowej.

Przez ostatnie 10 lat pełnił funkcję Wiceprezesa Zarządu MPWiK S.A. – nadzorował m.in. obszar finansów, kontrolingu, IT, inwestycji, zarządzania majątkiem i relacji z klientami. W ciągu tego okresu spółka pozyskała finansowanie i przeprowadziła największy program inwestycyjny w swojej historii w kwocie ponad 1,5 mld zł.

Przed objęciem stanowiska w sektorze publicznym przez 20 lat pracował w Polsce i zagranicą, m.in. na 3 letnim kontrakcie inżynierskim w Tokio w Japonii, na stanowisku managera w firmie doradztwa finansowego z obszaru fuzji i przejęć w Warszawie, jako dyrektor finansowy w międzynarodowej spółce we Wrocławiu.

Zna biegle język angielski.

Źródło i Fot.: MPWiK S.A. we Wrocławiu

Na skróty

© 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. BMP'      O nas   Reklama   Newsletter   Polityka prywatności   Kontakt

Realizacja: Marcom Interactive
Newsletter BMP

Najważniejsze informacje ukazujące się w naszym portalu mogą otrzymać Państwo na skrzynkę e-mail za pomocą naszego bezpłatnego newslettera. Aby go zamówić prosimy wpisać swój adres e-mail w poniższym polu. Zapraszamy!